Digital Auto Future logo

Преглед на Autel MaxiCharger: Страхотно първо впечатление и неща които трябва да се имат впредвид

Autel, китайска компания, отдавна известна с производството на качествени автомобилни консумативи и инструменти за диагностика (както и дронове), наскоро навлезе на пазара на зарядни устройства за домашни електромобили със своя MaxiCharger (в момента 1588 Лева). Като автомобилна компания с технология в ДНК-то си, се надявахме да видим някаква иновация. И видяхме – но не там, където очаквахме.

Подобно на повечето зарядни устройства за електромобили, MaxiCharger на Autel се предлага в голяма тежка картонена кутия. Вътрешната опаковка на Autel за съжаление не е биоразградима, но използва велкро ленти за многократна употреба, които държат кабелите на място. То се доставя напълно сглобено(в зависимост от модела), така че не се налага да свързвате кабели, както при други зарядни устройства за електромобили.

ИНСТАЛИРАНЕ НА AutelMaxiCharger

Инсталирането на MaxiCharger е изключително лесно. Просто поставяте металната планка на стената, където искате да поставите зарядното устройство, пробивате два отвора и поставяте няколко винта. Очевидно е, че ще трябва да уцелите профилите зад гипсокартона или да използвате свредло за зидария, ако пробивате в бетон/тухли или други подобни. След като планката е поставена на стената, просто окачвате зарядното устройство на планката и то се фиксира доста солидно. Обратната страна на лесната инсталация е, че е и сравнително лесно да се открадне, ако се намира навън.

Обърнете внимание, че входящият кабел е само 1,8м, а освен това е твърд, така че се уверете, че има място да стигне до щепсела/таблото. Един по-дълъг, по-гъвкав кабел на щепсела би осигурил повече възможности за монтаж тук.

След като го инсталирате, включете и изтеглете приложението за Android или iOS. То ще поиска вашия имейл и телефонен номер, а след това QR код и PIN код, които се намират в хартиеното ръководство върху стикер. Последната част е по-скоро търсене на кодове, отколкото ми се иска, но сработи от първия път. (Забележка: Зарядното устройство ще работи и без да се настройва приложението, така че ако просто търсите “глупаво” зарядно устройство, то е plug-and-play.)

Приложението е доста солидно и дава добри данни за сесиите на зареждане и възможност за спиране и стартиране на зареждането. То също така позволява на Siri и Alexa да инициират и спират зареждането. Един наистина чист раздел на приложението ви позволява да предложите нова функция и да гласувате за други. Можете да гласувате за всяка функция, а инженерите дават информация за състоянието на тези планове. Всеки трябва да направи това!

ИЗПОЛЗВАНЕ НА Autel MaxiChargeR

Autel MaxiCharger може лесно да бъде настроен да зарежда примерно само на нощна енергия.

Това зарядното устройство е буквално plug-and-play. Дългият 7.5м кабел е приятен, но не е много гъвкав, но когато е студено може да стане още по-твърд.

Забележка: Autel съобщават, че се появи нов подобрен гъвкав кабел.

Конектора на зарядното устройство се усеща като висококачествен и се поставя и изважда лесно. Струва ми се, че лесно ще издържи тригодишната си гаранция.

Зареждането чрез RFID  или Bluetooth, могат да бъдат много полезни на места със чести зареждания или ако липсва Wi-Fi.

Autel отбелязва, че тези зарядни устройства са изключително издръжливи и защитени, което им позволява да бъдат инсталирани в гаража или на открито.

Освен това Autel скоро ще пусне продукт, MaxiCharger DC V2X , който обещава по-бързо зареждане с постоянен ток и двупосочно подаване на енергия, което отдавна чакаме..

НЕЩА КОИТО МИ ХАРЕСВАТ В Autel MaxiCharger:

  • 1588 Лева цена е разумна за висококачествен продукт и значително по-ниска от тази на големите играчи. Най-важното тук може би е, че Autel намалява цените на висококачествените зарядни устройства за електрически превозни средства.
  • Приложението има доста функции и възможност за зареждане с RFID, което ще е от голямо значение за многофамилните жилища.
  • Металният конектор Type2 е изключително издръжлив (но пластмасовият бутон може да се счупи).
  • Кутията е изключително привлекателна.
  • Кабелът е 7.5м дълъг.
  • Тригодишната гаранционна телефонна техническа поддръжка и възможността за ремонт на части са бонус.

Неща, които могат да бъдат подобрени:

  • Твърдото окабеляване е досадно нееластично в студа и дори входящият кабел е прекалено твърд при инсталиране. Това може да направи всяко зареждане, особено през зимата, малко по-трудно, отколкото е необходимо..
  • Екранът на дисплея би могъл да използва по-добър потребителски интерфейс, а пръстенът около зарядното устройство би могъл да бъде осветен (но той е отразяващ, което ще помогне при слаба светлина).

Като цяло със сигурност мога да препоръчам MaxiCharger на Autel за 1588 Лв за тези, които искат да инсталират добре изглеждащо, висококачествено зарядно устройство на разумна цена с чудесни характеристики за инсталиране в гаража или навън.

Източник: 1

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Tom Broderick

Tom Broderick

Environmental technician dedicated to ensuring the sustainability of our planet. Believes that it is our responsibility to protect the environment for future generations.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social Media

Most Popular posts

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new innovative technologies, and updates.


Want to learn more?

Related Posts

EV Charging Stations

Преглед на Autel MaxiCharger: Страхотно първо впечатление и неща които трябва да се имат впредвид

Autel, китайска компания, отдавна известна с производството на качествени автомобилни консумативи и инструменти за диагностика (както и дронове), наскоро навлезе

Read More »
bg_BGБългарски

We would love to hear from you

Login to your account