Digital Auto Future logo

Струва ли си домашната зарядна станция на Тесла

Обмисляте ли да закупите домашна зарядна станция на Tesla, но не сте сигурни ? И вие сте тук, за да разберете дали си струва да се купи?

Въпреки противоречивите мнения, позволете ми да ви уверя, че домашното зарядно устройство на Tesla е отлично устройство.

И да, струва си поради редица причини. Не само, че се предлага в два вида в зависимост от бюджета ви, но също така е лесна за инсталиране. Освен това тя може да се похвали с възможности за бързо зареждане и дори допринася за естетическия вид на дома ви. Притежаването на домашното зарядно устройство на Tesla служи и като актив.

В тази статия ще разгледам подробно защо това устройство е разумна инвестиция и ще ви помогна да се ориентирате в популярния дебат по този въпрос. Да започнем!

Is Tesla Home Charger Worth It? [Explained]

Съдържание

Защо си заслужава домашното зарядно устройство на Tesla

Освен чрез зареждане на Tesla с генератор , всички водачи могат да зареждат автомобила, ако използват домашното зарядно устройство. То си заслужава цената и славата благодарение на своите ненадминати предимства. Позволете ми да споделя всички причини, поради които домашното зарядно устройство си заслужава:

Причина #1: Голямо разнообразие на базата на цената

Човек наистина може да помисли за ценовия диапазон и след това да вземе решение за място за зареждане на Tesla у дома. За тази цел производителят предлага 2 вида зарядни устройства за дома. Това са:

  • Стенен Конектор.
  • Мобилен Конектор.

Вариантът със стенен конектор е скъп, но осигурява по-бърза скорост на зареждане, като отнема по-малко време за зареждане. От друга страна, мобилният конектор ще отнеме повече време за зареждане на Tesla, но е на достъпна цена.

Причина #2: Процесът на инсталиране е лесен

С голямото предимство да използвате домашното зарядно устройство в близост до къщата в продължение на години е причината, поради която си заслужава цената, е лесният процес на инсталиране.

По принцип, както стенният, така и мобилният конектор са лесни за инсталиране, което изисква по-малко усилия и разходи, за да бъде извършено професионално.

What Size Breaker For Tesla Wall Charger Should I Get

Процедура за инсталиране:

Wall Connector на Tesla от трето поколение е проектиран за лесен монтаж. Отворената кутия за проводници с вградени клеми осигурява достатъчно място за разтоварване на проводниците, с възможности за входни точки отгоре, отдолу и отзад. Инсталаторите могат да използват смартфон, за да въведат в експлоатация стенния конектор и да се свържат с Wi-Fi мрежите на клиентите.

Причина #3: Бърза скорост на зареждане

Времето за зареждане на Tesla у дома с помощта на домашното зарядно устройство е доста стабилно и по-бързо. Въпреки това,  Wall Connector и Mobile Connector може да не са толкова бързи, колкото зарядното устройство на Tesla Level 3. Ето един кратък преглед на времето за зареждане с помощта на домашното зарядно устройство:

Tesla Series Време за зареждане на Wall Connector Време за зареждане на Mobile Connector
Model S 66 KMH (7 часа) 44 KMH (10 часа)
Model Y 61 KMH (7 часа и 30 минути) 44 KMH (10 часа и 30 минути)
Model X 56 KMH (8 часа) 37 KMH (12 часа и 18 минути)
Model 3 70 KMH (6 часа и 36 минути) 48 KMH (9 часа и 33 минути)

За да разберете добре, ви предлагам да проверите с колко киловата се зарежда Tesla и след това да пресметнете времето за зареждане!

Причина #4: Добавя добра естетика

Следващото нещо, което бих искал да добавя тук, за да оправдая стойността му, е приличният външен вид, който домашното зарядно устройство осигурява в гаража или на открито.

Без значение дали става дума за мобилния конектор или за стенния конектор, и двата изглеждат много добре и добавят добавена стойност към дома.

Причина № 5: Чудесна дългосрочна инвестиция

Ако имате добро чувство за визия, то е ясно, че една покупка на домашно зарядно устройство ще ви стигне за години напред.

Така че, ако си купите друг автомобил или може би останете със същия, той ще се окаже дългосрочна инвестиция. Спестявайки както разходи, така и усилия, домашното зарядно устройство ще накара батерията на Tesla да работи по-дълго с което ще увеличите живота на батерията!

По-добре ли е да зареждате Tesla у дома или на Supercharger?

От гледна точка на живота на батерията е по-добре да зареждате Tesla у дома, отколкото на Supercharger. Ето каква е причината:

  • По-бавното зареждане означава по-малко напрежение за батерията, за да се зареди, което е възможно с домашното зарядно устройство. Ако използвате Supercharger, което ще зареди автомобила в рамките на 15 – 25 минути, използвайки висока мощност, това не е добре за батерията на Tesla.
  • Домашното зарядно устройство струва около 1300 лева(чудесно в дългосрочен план).
  • Зареждането у дома ще доведе до по-малко влошаване на качеството на батерията. От друга страна, проучванията показват, че зареждането на Supercharger води до по-голямо влошаване на качеството на батерията.
What Is Tesla Destination Charging

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Това е всичко за днес! Надявам се, че сега обмисляте домашното зарядно устройство на Tesla с повече информация под ръка.

По мое мнение, Неговите превъзходни характеристики и предимства го правят инвестиция, която ще се изплати в дългосрочен план, особено в сравнение със Supercharger.

Избирайки домашното зарядно устройство на Tesla, можете да се насладите на лесна употреба, подобрено състояние на батерията и намалена деградация. Независимо дали ще изберете стенния или мобилния конектор, можете да сте сигурни, че сте взели правилното решение.

Източник: 1

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Tom Broderick

Tom Broderick

Environmental technician dedicated to ensuring the sustainability of our planet. Believes that it is our responsibility to protect the environment for future generations.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social Media

Most Popular posts

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new innovative technologies, and updates.


Want to learn more?

Related Posts

EV Charging Stations

Преглед на Autel MaxiCharger: Страхотно първо впечатление и неща които трябва да се имат впредвид

Autel, китайска компания, отдавна известна с производството на качествени автомобилни консумативи и инструменти за диагностика (както и дронове), наскоро навлезе

Read More »
bg_BGБългарски

We would love to hear from you

Login to your account